Trekzakavond “Special” 21 maart 2020

De Trekzakvereniging West-Friesland organiseert een Special met

ANDREA CAPEZZUOLI e COMPAGNIA – Italian folk music


De samenstelling van de groep bestaat tijdens deze special uit:
Andrea Capezzuoli: trekharmonica’s, voetritmes, lead zang
Milo molteni: viool, zang
Paolo Censi: piano, zang
Nicola Brighenti: dans
Andrea Capezzuoli en Compagnia Andrea Capezzuoli en Compagnia, een groep opgericht in 2007 in Milaan, is een referentie voor de Italiaanse volksscène. Verhalen, legendes, liedjes, ballades, dansen uit Noord-Italië zijn “gekruid” met geluiden, melodieën en ritmes uit verschillende regio’s van Europa en Amerika: uit de romantiek van de Franse Mazurka naar de overweldigende energie van de Québec Reel.
Een fusie in muziek tussen traditie en innovatie, waarbij het publiek gepakt wordt en het mee sleept op een mooie reis vol energie en plezier van de harmonica, piano, viool en stemmen begeleid door de voetritmes, de typische percussie die een unieke touch aan dit geluid geeft.
De groep heeft ook veel ervaring het balfolkcircuit. Het repertoire, dat varieert van Europese volksdansen voor koppels en groepen (Schots, wals, mazurka, cirkels, bourrées, rondeaux, chapelloises, endro, etc.) op de muziek uit Québec, Franstalig Canada, kan worden aangevuld met de aanwezigheid van een “caller”, de ceremoniemeester die de figuren van de dansen aangeeft.
Tijdens deze Special avond zal Andrea Capezzuoli en Compagnia een luister
concert gaan geven.


Aanvang 20.00 uur, einde ca 22.30 uur.
Zoals bij ons gebruikelijk vrij entree (we gaan wel met de “pet” rond).
Adres: Muziekcafé Brakeboer, Oosterhaven 30, Medemblik (www.muziekcafebrakeboer.nl)

Voor eventuele informatie: trekzakavondwf@ziggo.nl