Lessen

Trekzakvereniging West-Friesland biedt lessen aan voor beginner en gevorderde. Je hoeft geen ervaring met muziek te hebben. Een muziekinstrument kunnen bespelen of noten kunnen lezen is niet perse noodzakelijk. In de beginnerscursus leren we een aantal liedjes, waarbij de basishandelingen van het trekharmonicaspelen aan bod komen. Dit zijn vooral twee- en driekwartsmaatliedjes die na flink oefenen uit het hoofd gespeeld worden.We besteden o.a. aandacht aan de juiste houding, wanneer moet je trekken en wanneer duwen, het met je linkerhand de maat spelen en met je rechterhand de melodie en het op twee rijen spelen (In C en in F ).Voor iedereen die vaardig wil worden op de trekharmonica geldt dat hij of zij hiervoor regelmatig zal moeten oefenen. De beste resultaten bereik je door vaker korte tijd te spelen in plaats van minder vaak een langere periode.

De meer gevorderde trekzakspeler leert bij ons veel nieuwe liedjes, waarbij vooral het verfijnen en automatiseren aandacht krijgt. Ook het samenspelen is een belangrijk onderdeel van onze lessen. De muziek is ingewikkelder, de liedjes zijn vaak in vierkwarts of zesachtste maat.

De lessen worden gegeven van half oktober tot eind maart en zijn op donderdagavond. Er zijn 10 lessen in een cursusjaar en om de 14 dagen is er les. In de schoolvakanties wordt er geen les gegeven. Plaats van handeling is Café Brakeboer aan de Oosterhaven 30 in Medemblik. Een les duurt 1 uur en 15 minuten, zonder pauze. Na de les wordt er vaak nog even gezellig iets met elkaar gedronken. Het lesgeld (inclusief lidmaatschap) bedraagt € 100,- De docenten zijn ervaren docenten, allemaal hebben ze meerdere jaren ervaring in het lesgeven. De lesgroepen zijn meestal zo rond de 10 personen.