Trekzakavond 28 februari 2020

De Trekzakvereniging West-Friesland organiseert weer een avond waarbij de trekharmonica centraal staat. Ook deze keer een prachtige mix aan spelers:

Tony Hall Trekharmonica’s en zang Tony Hall is opgegroeid in Beccles, Suffolk. Toen Tony tien jaar oud werd kreeg hij een Hohner C / Fmelodeon uit ca. 1937 van een oom uit Amerika. Tony moest het spelen er op zich zelf aanleren, zonder enige muzikale achtergrond. Er waren geen andere harmonica spelers en meerdere jaren heeft Tony die zelfs niet gezien.
Toen Tony ongeveer 24 jaar oud was, begon hij met het spelen en begeleiden van zijn songs in folkclubs. Al ruim 45 jaar speelt Tony in zijn folkband “The Von Krapp Family Band” in Norwich. Ook heeft Tony als achtergrondmuzikant gespeeld op het album “Penguin Eggs” van Nic Jones en Maddy Prior (Maddy Prior = Steelye Span) en op het album “Silly Sisters” van June Tabors. Op een gegeven moment stelden een paar aardige Nederlanders Tony voor aan berenburg, zoute haring en kibbeling en dat heeft geleid tot ook diverse optredens aan deze kant van het water.

Steve Shipley (“Skip”) Trekharmonica’s en zang
Steve Shipley is, net als Tony Hall, opgegroeid in Beccles, Suffolk. Steve speelt al vele jaren trekharmonica’s en heeft ervaring opgedaan in het spelen voor Morris dansers, in Celidh bands, folkclubs, kroegensessies, concerten en volksfestivals. Steve speelt elke week in de pubband “The Von Krapp Family Band” van Tony Hall en in zijn eigen band “Tin River” Een band die regelmatig te gast is op de Folkeast Festivals in Suffolk in augustus.
Steve zijn repertoire van melodiën bevat onder meer Engelse, Schotse, Ierse, Franse, Canadese, Old Timey Americans, Ragtimes en Blues. Steve ziet uit naar het spelen op de Trekzakavond en het geven van de workshop.


Filippo Gambetta Trekharmonica’s
Filippo Gambetta is een Italiaanse multi-instrumentalist en componist. De muziek die hij presenteert is innovatieve hedendaagse volksmuziek met veel verschillende invloeden. Afkomstig uit Genua, in Noord-Italië, begon Filippo op veertienjarige leeftijd de diatonische accordeon te spelen. Zijn muziek is doordrenkt van Noord-Italiaanse folkloristische invloeden, maar ook van Scandinavische, Keltische, Balkan en andere wereldwijde inspiraties. Filippo nam drie albums op Stria (2000), Pria Goaea (2002), Andirivieni (2009) en won de eerste prijs op het Greenage Festival (Italië) en de tweede prijs van de Kaustinen Folk Music Festival Competition (Finland). In 2015 bracht hij Otto Baffi uit, een zelf geproduceerd album met een 2 rijen / 8 bas diatonische accordeon in G / C. Daarnaast zijn er 22 gastmuzikanten en bevat 12 originele nummers op vertegenwoordigd. Het album won de 12e “Premio Città di Loano” (de belangrijkste nationale
jaarlijkse prijs voor volksmuziek in Italië) als beste album voor traditionele muziek en is opgenomen in de beste 100 albums die in 2015 zijn uitgebracht voor het tijdschrift Folk Roots. Naast solistische optredens speelt Filippo Gambetta ook in diverse samengestelde muziekgroepen, waarbij tevens door Filippo gecomponeerde muziek ten gehore wordt gebracht. Filippo werkt daarnaast als componist voor theater en voor hedendaagse dansvoorstellingen.


Aanvang 20.00 uur, einde ca 22.30 uur (loopt ook wel eens een beetje uit hoor ) Zoals bij ons gebruikelijk vrij entree.
Adres: Muziekcafé Brakeboer, Oosterhaven 30, Medemblik (www.muziekcafebrakeboer.nl)
Voor eventuele informatie: trekzakavondwf@ziggo.nl