Trekzakvereniging West-Friesland
Medemblik

Nieuws

Trekzakavond 3 maart 2017
We begroeten:
Arie van Lienen, uit Nederland

Arie van Lienen is ongeveer 40 jaar geleden begonnen als volksdansmuzikant bij de Oudhollandse dansgroep het Duivelspaard in Alkmaar. Eerst speelde Arie accordeon maar al snel ontdekte hij de diatonische harmonica. Inmiddels speelt Arie al zo’n 35 jaar op dit instrument. In een periode van 12 jaar maakte Arie de C.D.’s, Nectar en Speeldoosje samen met het toen in trekharmonica kringen bekende trio “Pot, van Lienen en Baumgarten”. Momenteel speelt Arie in het trio “Luna” samen met Anja Haveman en Sietze Ketelaar. Daarnaast heeft Arie veel samenspel en privé lessen gegeven.
Arie speelt hoofdzakelijk eigen composities. Zijn muziek zou hij willen omschrijven als luistermuziek, alsof je naar een verhaaltje of een sprookje luistert maar dan zonder woorden.

Jacqueline Edeling, uit Nederland

Jacqueline Edeling studeerde accordeon bij Egbert Spelde aan het conservatorium in Enschede en zij studeerde bandoneón bij Carel Kraayenhof aan het conservatorium te Rotterdam. Ze maakte onder meer deel uit van het bekende ensemble Tango Dorado en ze figureerde o.a. bij concerten van Miranda van Kralingen, Petra Berger en Jenny Arean. Andere ensembles waar Jacqueline deel van uit maakt zijn Trio Tangata en Tango Rosa Rio. Ook dirigeert ze het dameskoor EDSK in Delft.
Deze muzikale duizendpoot deinst werkelijk nergens voor terug!
Al meerdere keren voerde zij met succes het concert van de grootmeester Astor Piazzolla voor bandoneón en gitaar uit. Onder andere met een Duits strijkorkest uit Hamm, Rotterdams Kamerorkest en Strijkorkest de Haagse Beek en Camarata Terra Reno.
Op 16 juli 2013 heeft Jacqueline een grote rol vertolkt op de bandoneón in de Missa Tango van Bacalov, die uitgevoerd werd door het Kerkraads Symfonie Orkest en verschillende koren uit de regio. Onlangs speelde ze met Cor Bakker en het Amsterdams String Noneto in het Enschedese Muziekcentrum.

Naragonia, het duo Pascale Rubens en Toon van Mierlo, uit België

Naragonia brengt eigenzinnige folk met een verfijnde, stevige energie. Het duo ontstond spontaan in de zomer van 2003 op het festival Andanças in Portugal. Snel daarna wordt Naragonia populair binnen de folk wereld en krijgt met 6 (door de pers zeer warm onthaalde) cd’s, respect in binnen en buitenland. Naragonia speelt sinds 2003 intensief in België, Frankrijk, Duitsland, Portugal en Italië. Ook in Polen, Groot-Brittannië, Spanje, Kroatië, Zwitserland en Ierland speelde Naragonia reeds verschillende keren.
Toon Van Mierlo volgde in zijn jeugdjaren hobo aan de academie van Turnhout. Op 21 jaar wordt hij opnieuw gegrepen door de muziekmicrobe. Toon start, na een verblijf van een jaar in Ierland, met uilleann pipes. Kort daarna ontdekt hij de Franse doedelzakken, diatonisch accordeon, fluiten, klarinet en sopraansaxofoon. In 2003 wordt Toon de nieuwe muzikant bij de folkgroep Fluxus. Daardoor komt alles in een stroomversnelling en is Toon veel gevraagd muzikant in tal van formaties.
Pascale Rubens volgt aanvankelijk klassieke opleiding viool maar wordt als 18 jarige verliefd op de diatonische accordeon. In 1999 richt zij het duo Musaraigne op samen met cellist Hannes Pouseele. Het duo treedt zowel in binnen-als buitenland op en brengt in 2005 de CD “Convoi exceptionnel” uit. Een 3-tal jaren later wordt Pascale de nieuwe accordeoniste bij Griff. In 2005 brengt Griff zijn eerste CD uit. Het is in 2003 dat Pascale samen met Toon Van Mierlo het duo Naragonia opricht en al snel wordt Naragonia zeer populair binnen de folkwereld.

De verschillende stijlen beloven weer een prachtige avond.

Aanvang 20.00 uur, einde ca 22.30 uur, daarna open podium.
Zoals bij ons gebruikelijk vrij entree.
Adres: Café Brakeboer, Oosterhaven 30, 1671 AB Medemblik
Voor eventuele informatie: diatoblik@live.nl


Klik hier voor de poster

Terug naar het nieuwsoverzicht.