Trekzakvereniging West-Friesland
Medemblik

Nieuws

Bretonse en Normandische avond
Donderdag 18 februari 20.00 uur trekzakavond in café Brakeboer.
Bretonse en Normandische avond.
De trekzakvereniging West-Friesland organiseert wederom in samenwerking met Deinen en Deunen een avond waarbij de trekharmonica centraal staat. Dit keer een avond met een thema. Het wordt een avondje Franse en Keltische (Bretonse) muziek, alles draaiende om de trekzakspeler Philippe Rouxet.
Naast solo-optredens van trekzakspelers is het aardig om nu eens te zien en te horen hoe de trekzak in andere combinaties tot zijn recht kan komen. Dit kunnen we met de diverse groepen waarin Philippe speelt beluisteren. Het mag duidelijk zijn dat deze combinaties veel verschillende vormen van volksmuziek opleveren. Er zullen naast traditionele Bretonse dans- en volksmuziek ook een aantal maritieme liederen te horen zijn. Op deze avond zijn ook Patrick Dedain en Miquel Briard te horen. Deze twee zingen een keur van bekende maritieme Franse liederen, ditmaal begeleid op de concertina. De concertina is vaak een onderbelicht en ondergewaardeerd familielid van de trekzak.
Het programma is als volgt:
• Philippe Rouxet (solo)
• Duo Philippe (met Philippe Noiret, zang)
• Patrick Denain (concertina) & Miquel Briard.
• Pauze
• O`Connan Quartet ( viool, trekzak, gitaar en bombarde)
• O`Connan Quartet met Philippe Noiret.
Kortom een interessante avond voor de liefhebbers van de trekzak en de Franse Keltische volksmuziekKlik hier voor voor de flyer.

Terug naar het nieuwsoverzicht.