Trekzakvereniging West-Friesland
Medemblik

Evenementen

Terugblik Trekzakweekend 26 en 27 februari 2016
Terugblik Trekzak avond 26 februari 2016.
Die vrijdagavond was het dan weer zo ver, de jaarlijks terugkerende trekzakavond.
En het beloofde een mooie avond te worden want er stonden nogal een namen op het programma.
Irina Sarolea en Wijtze Pieter Kikstra, Marinette Bonnert en Bruno Le Tron.
Vooraf aan de optredens werd er eerst een maaltijd genuttigd voor diegene die zich hiervoor hadden opgegeven. Deze was weer prima verzorgd door Jack.
Rond half acht begonnen de bezoekers binnen te druppelen en dat ging gestaag door.
De zaal werd zodanig vol dat eerst alle tafels er maar uit moesten.
20.00u werd er afgetrapt door Irina en Wijtze. Een ieder speelde een 20 minuten. Tussen 21.00 en 21.30 werd er even gepauzeerd en met de pet rond gegaan, die spontaan gevuld werd.
Het tweede gedeelte kenmerkte zich ook doordat er flink werd samen gespeeld. De artiesten waren dan ook geen onbekenden van elkaar, zo had Irina ooit nog les gehad van Bruno.
Prachtig om te zien dat er met zo ontzettend veel plezier gespeeld werd. Wijtze blijkt een ware instrumenten virtuoos te zijn, die van trekzak rustig achter de piano klimt, nickel harpa en contrabas.
De finale was een samenspel van de vier artiesten die een ieder deed verbazen. Met een staande ovatie werd er afscheid genomen van dit koppel.
Ik had nog nooit een van de spelers zien spelen en was zeer onder de indruk.

De daarop volgende zaterdag werden de workshops, met zo’n 30 deelnemers, gegeven door de artiesten. Ikzelf zat bij de groep van Marinette en dat was een mooie ervaring. Er werd gespeeld op het gehoor (geen bladmuziek) wat de een beter afging dan de ander. Maar aan het eind van de dag zat het muziekstuk er toch redelijk in. Verrassend was, dat we er ook nog een stukje volksdansen bij leerden. Wat ik er van hoorde was het ook bij de ander groepen een groot succes.
Volgens mij kunnen we terugkijken op een geslaagd weekend met dank aan Remco die een groot deel van het weekend in elkaar heeft gezet. Jack voor zijn gastvrijheid. Frans Kuypers voor de prachtige foto’s die reeds op de website staan. En verder wil ik een ieder bedanken die hieraan heeft meegewerkt.
Een tevreden voorzitter,
Alex Koomen

Terug naar het evenementenoverzicht.